torstai 6. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 6: Suosikkisankarittaresi

Maaliskuuta vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkisankarittarestani.

Tässä haasteessa on ollut toistaiseksi esillä vain 90-luvun jälkeen tehtyjä elokuvia, ja yritin kovasti keksiä täle päivälle jonkun vähän vanhemman sankarittaren, joka itseeni vetoaisi oikein kunnolla! Mutta en keksinyt... Joten jatkakaamme uudemmilla elokuvilla.Tarzan-elokuvan Jane on Disneyn naishahmoista sellainen, johon samaistun itse ehkä eniten. Hän on utelias ja helposti innostuva, mutta ei anna muiden ihmisten kävellä ylitsensä. Hän on kiinnostunut piirtämisestä ja muutenkin antaa arvoa esteettisille asioille. Hänessä on jotain puhtaan lapsenomaisen naiivia, joka on samalla hyvä ja huono piirre hänessä. Hän luottaa varsin mutkattomasti niin Tarzaniin kuin julmaan Claytoniinkin. Hän on ehkä vähän hienohelmainen, tuleehan hän viidakkoonkin hienoon mekkoon ja hattuun sonnustautuneena.

Tarzanin ja Janen suhde on mielestäni yksi Disneyn kiinnostavimpia, he tulevat aivan erilaisista taustoista eivätkä aluksi pysty kommunikoimaan kovin hyvin keskenään mutta alkavat hiljalleen ymmärtää toisiaan paremmin, kun Jane esittelee Tarzanille omaa maailmaansa ja toisin päin. Kumpaakin yhdistää uteliaisuus kaikkeen uuteen. Janella on myös hyvä suhde isäänsä, vaikka äiti hänellä onkin monen muun Disney-hahmon tapaan kuollut. Hän yrittää myös hieroa tuttavuutta viidakon eläinten kanssa.

Janella ei ehkä ole niin monitasoista taustatarinaa kuin joillain muilla sankarittarilla, mutta hänen vilpitön ja iloinen luonteensa korvaa tämän. Jane on jotenkin hyvin inspiroiva hahmo, aina tutkimassa uutta, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti