tiistai 25. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 25: Hauskin kohtaus

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan hauskimmasta kohtauksesta.

Onkin varmaan tullut tämän Disney-kuukauden aikana jo selväksi, että Disneyn huumori uppoo minuun ja pidän kovasti monista Disneyn elokuvista jossa huumorille on annettu vähän suurempi rooli, kuten Keisarin uudet kuviot tai Herkules. Varhaisissa Disneyn elokuvissa lyhärimäinen tilannekomiikka sai vähän turhan paljon tilaa, mutta uudemmissa klassikoissa huumorista on tullut vähän "oivaltavampaa", jos näin voi sanoa. Vaikka sinänsä minulla ei ole mitään popkulttuuriviittauksia vastaan, niin olen iloinen ettei Disney toistaiseksi ole lähtenyt sille tielle. Ne eivät vain kuulu studion tyyliin.

Hauskinta kohtaa on kyllä aika vaikea päättää, koska niitä on niin monta! Yksi joka ei koskaan lakkaa huvittamasta minua on kohtaus, jossa Herkules tapaa Megaran ensimmäistä kertaa halutessaan pelastaa tämän Nessus-kentaurin kynsistä. Ensinnäkin Herkuleksen ja Nessuksen kohtaaminen on ihan kullanarvoinen: Herkules yrittää mahtipointisesti puhutella tätä korstoa, mutta päätyy epäröimään, onko tämä salskea kaveri mies vai nainen. Nessusta ei Herkules voisi oikein vähempää kiinnostaa, ja Megara vain toivoisi että kumpikin herrasmies lähtisi lätkimään. Herkuleksen opettaja Philkin on hätää kärsimässä, kun Herkules syöksyi pelastusreissulle ilman sen suurempia ajattelematta. Tilanteen komiikka muodostuu Herkuleksen mahtipointisesta epävarmuudesta ja muiden hahmojen lakonisesta suhtautumisesta häneen. Herkuleksen hahmoon liittyvä huumori tulee useinkin siitä, että hän yrittää aina niin kovasti muttei aina ole ihan valmis niihin haasteisiin, mihin ryhtyy... Tämä tekee hänestä ihastuttavan inhimillisen höpsön.

Äh, tätä kohtausta ei löydy tuubista millään kielellä :I Pahoittelut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti