keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 19: Suosikkikohtauksesi

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkikohtauksestani. 

Yksi Disney-kohtaus nousee minun mielessäni ehdottomasti ylitse muiden. Olen aivan vakuuttunut siitä, ettei kyseinen yhtiö tule enää koskaan tekemään kohtausta, joka on yhtä henkeäsalpaavan kaunis kuin tämä lempparini, joka huikeudessaan saa yksinkertaisesti haukkomaan henkeä. Minulle tämä kohtaus on Disneyn taikaa aidoimmillaan. Kyseessä on Leijonakuninkaan kohtaus, jossa Mufasan haamu ilmestyy Simballe ja kehottaa tätä kysymään itseltään, kuka hän on. Itselleni on myös olennaista, että katson tämän pätkän nimenomaan suomeksi, englanniksi kyseinessä kohtauksessa ei vain ole samanlaista "taikaa" kuin suomenkielisessä. Kyse on arvatenkin puhtaasti tottumisesta.

En oikein edes osaa selittää, miksi kohtaus on niin hieno. Ehkä se on vain Mufasan kumeana kaikuva ääni kun hän moittii Simbaa tämän tekosista ja siihen vertautuva Simban kasvoilta näkyvä suunnaton kaipuu. Simban ja Mufasan kohtaamisessa on jotain mystistä, sillä on vaikea sanoa, minkälainen on tunnelma on. Surullinen? Toiveikas? Pettynyt? Kohtaus tapahtuu yöaikaan ja sen tumma mutta samalla rauhoittavan sininen värimaailma lisää kohtauksen vaikuttaavuutta. Myös taustalla soiva musiikki on ehdottomasti paras osuus koko Leijonakuninkaan soundtrackista.


En tiedä. Tämä kohtaus vaan saa kylmät väreet kulkemaan selkärangassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti