lauantai 1. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 1: Suosikkielokuvasi

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkielokuvastani.

Tähän ei ole vaikea vastata. Jo monen vuoden ajan olen pitänyt Leijonakuningasta kaikista parhaana Disney-elokuvana. Ensinnkin se on eräs harvoista klassikoista, jonka omistin lapsena ja katsoin silloin monet kerrat. Nostalgia-arvo ei kuitenkaan ole suurin syy suureen Leijonakuningas-rakkauteeni, vaan elokuva on mielestäni yksinkertaisesti niin hyvä: hahmot ovat hyvin tehtyjä ja rakastettavia, juoni on taitavasti kirjoitettu ja toimiva, musiikki suorastaan räjäyttää tajunnan ja elokuvassa on vahva ja puhutteleva sanoma. Mielestäni Leijonakuninkaassa on myös useita voimakkaita ja henkeäsalpaavia kohtauksia, kuten toisiaan toisintavat alku- ja loppukohtaukset, Mufasan kuolema ja oma suosikkini, kohta jossa Mufasan haamu ilmestyy Simballe. Kaiken kruunaa aivan ihastuttava suomidubbaus: muilla kielillä katsominen ei enää edes tunnu merkitykselliseltä itselleni, kun suomidubbiin on jo niin rakastunut.

"Hakuna Matata!"


Myönnän avoimesti olevani puhtaan puolueellinen kun puhutaan tästä elokuvasta, mutta ihan oikeasti en haluaisi muuttaa tästä elokuvasta mitään. Leijonakuningas tuntuu merkitykselliseltä jokaisella katsomiskerralla, ja se, jos mikä kertoo mielestäni todella hyvästä leffasta. Tiedän, etten ole yksin mielipiteeni kanssa: monien mielestä Leijonakuningas taitaa olla SE klassikko. Minun ikäpolvelleni se on jonkinlainen sukupolvea määrittelevä elokuva, jonka kaikki tuntuvat tietävän. Ja hyvä niin: on aivan mahtavaa olla Leijonakuningas-sukupolvea.1 kommentti:

  1. Moi!

    Samaistuin tähän tekstiin niin hyvin. En itse ole tuota "Leijonakuningas-sukupolvea", koska olen vasta kohta 18, enkä muista katsoneeni sitä pienenä, mutta heti, kun sain sen lainaan kaveriltani pari vuotta sitten, nousi se suoraan ensimmäiselle sijalle ja on pysynyt siellä. En ole myöskään katsonut sitä suomidubilla, kuin ehkä jotain lauluja YouTubesta, mutta se on vain tottumiskysymys.

    VastaaPoista