lauantai 22. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 22: Suosikkielokuvasi Pixarilta

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkielokuvastani Pixarilta. 
 
Minun perheeni ei varsinaisesti ollut Disney-perhe, vaan me olimme Pixar-perhe. En koskaan käynyt katsomassa Disneyn elokuvia elokuvateatterissa lapsena, mutta Pixarin leffoja tuli nähtyä useampikin. Parhaiten mieleeni on jäänyt Toy Story 2, ja koska monet näkemistäni Pixarin elokuvista ovat olleet varsin tasalaatuisesti hyviä, nostaisin Toy Story 2:sen ykköspallille juuri nostalgia-arvonsa vuoksi.


Kuten mainitsin jo edellisessä postauksessa, Toy Story-elokuvat ovat malliesimerkki hyvin toteutetusta elokuvajatkumosta. Erityisesti päähahmot Woody ja Buzz saavat tasaisesti hahmokehitystä koko elokuvansarjan ajan, ja sen sijaan että elokuvissa olisi vain pyritty toistamaan edellisten asetelmia, on jokaiseen kehitelty mielenkiintoinen uusi tilanne hahmojen kohdattavaksi. Toy Story 2:sen konflikti on ehkä kaikkein kinnostavin, sillä Woody joutuu selvästi pohtimaan, mikä vaihtoehto ja suunta hänen elämälleen on oikea (jotain, mikä meille kaikille tulee jossain vaiheessa vastaan). Muut ensimmäisestä elokuvasta tutut hahmot ovat hyvin mukana kuvioissa ja lisäksi Jessie ja Napakymppi ovat hyvät lisät hahmokaartiin. Siltikin lempihahmoni elokuvasta taitaa olla paha keisari Zurg. Tämä johtuu ehkä osin siitä, että yksi äitini minulle antamista lempinimistä on Zurg, ihan juurikin tämän pahan lelukeisarin mukaan :P Ylipäätäänkin hahmon lyhyt esiintyminen elokuvassa on pelkkää mahtavuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti