maanantai 3. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 3: Suosikkihahmosi

Maaliskuuta vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkihahmostani.

Niin paljon ihania hahmoja ja minun pitäisi valita vain yksi! Noh, haasteessa on tulossa useampi hahmopäivä vielä, joten ei minun oikeasti tarvitse valita vain yhtä. Enkä ollenkaan pystyisi valitsemaan kaikkein parasta hahmoa kaikista lemppareistani. Kuitenkin päätin valita tähän kohtaan sellaisen hahmon, joka ei välttämättä nousisi esille noissa muissa kohdissa.

Valintani on Prinsessan ja Sammakon Charlotte. Tunsin tiettyä samaistumista Charlotteen jo aivan ensimmäisellä katomiskerralla: hänen dramaattisissa maneereissaan, tavassaan puhua muiden ihmisten päälle ja syödä ruuat muiden käsistä (:D) oli jotain samankaltaista kuin itsessänikin. Parasta Charlottessa on kuitenkin hänen roolinsa elokuvassa: hän on Tianan paras ystävä. Monilla muilla Disney-prinsessoilla ei ole ihmishahmoisia ystäviä ainakaan elokuvan alussa, mutta Tiana ja Charlotte ovat tunteneet toisensa jo pikkutytöistä lähtien. Elokuvan kulku luo kiinnostavaa draamaa näiden kahden ystävyksen välille ja tekee heidän suhteestaan osan juonta - Charlotte, ei ole siis pelkkä täytehahmo vaan osallinen juonesta. Tianalle ja Charlottelle tulee useampiakin mutkia matkaan, mutta lopulta kaikki kääntyy hyväksi.

Charlotten persoonallisuudessa on myös monia puolia: hän on koomisuuteen asti hemmoteltu ja dramaattinen, mutta siltikin hyväsydäminen ja toivoo vilpittömästi Tianan parasta. Vaikka Charlotten halu naida prinssi nouse vähän liiankin dominoivaksi hänen luonteessaan, hän kuitekin luopuu lopulta tästä nähdessään miten paljon Tiana ja Naveen välittävät toisistaan. Charlotte ei ole ehkä se kaikista terävin hahmo, mutta inhimillisyytensä ja koomisuutensa vetoavat ainakin itseeni. Epätäydellisyydessään hyvinkin persoonallinen Disneyn hyvishahmo, jolla on tosin myös antagonistisia ominaisuuksia.


2 kommenttia:

  1. Haluan kuulla lisää Charloten Antagonistisista ominaisuuksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siis tarkoitan sitä, että Charlotte toimii päähenkilön eli Tianan intressien vastaisesti. Tiana on rakastunut Naveeniin, mutta Charlotte haluaa myös naida Naveenin tämän prinssistatuksen takia. Koska Charlotte arvostaa Naveenia lähinnä tämän arvonimen/syntyperän takia, ovat katsojat ymmärrettävästi Tianan puolella. Lisäksi Tianahan luulee itsekin yhdessä vaiheessa, että Naveen on oikeasti menossa naimisiin Charlotten kanssa, vaikka tämä oli oikeasti yhä sammakkomuodossaan. Emmekä edes tiedä kuin vasta aivan lopuksi, että Charlotte on oikeasti valmis luopumaan prinsessaksi tulemisesta Tianan vuoksi. Tämän vuoksi sanoisin, että hänessä on joitakin antagonistisia ominaisuuksia, koska hän toimii juonessa toisinaan ns. "pahiksen" roolissa :D

      Poista