sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 9: Suosikki-sidekickisi

 Maaliskuuta vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikki-sidekickistä.

Sidekick-hahmot ovat erottamaton osa Disneyn tyyliä ja ovat kuuluneet elokuviin jo Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä lähtien. Nykyään Disneyn elokuvaa olisi vaikea kuvitella ilman jonkinmoista sidekick-hahmoa tai useampaa. Vaikka sidekickit ovat paljolti suunnattu pienemmille katsojille ja heillä ei yleensä ole niin suurta osaa elokuvan juonen ja draaman kannalta, niin omasta mielestäni tämä kaverit ovat yleensä ihan toimiva mauste elokuvassa ja monet ovatkin ihan oikeasti hauskoja.

Tähän postaukseen valitsemani hahmo on vähän sillä rajalla, onko hän sidekick vai täyspainoinen hahmo. Peter Pan -elokuvan Helinä-keijulla on monia sidekickeille tyypillisiä ominaisuuksia: hän on pienikokoinen eikä puhu ja hänen maneerinsa ovat hyvin liioiteltuja. Toisaalta Helinä on elokuvan juonen kannalta todella olennainen ja tämän vuoksi häntä voitaisiin melkeinpä pitää yhtenä päähenkilöistä. Kuitenkin Helinä eroaa tarinan ihmishahmoista siinä määrin, että lasken hänet sidekick-kategoriaan.

Nirppanokka ja ylpeä siitä.
Helinä on alkuperäisessä Peter Pan-elokuvassa luonteeltaan todella mielenkiintoinen: häikäilemättömän itsekäs ja omistushaluinen Peterin suhteen. Hän ei nöyristele muita hahmoja vaan toimii oman mielensä mukaan. Lopulta hänen mustasukkaisuutensa Peteristä kasvaa niin suureksi, että se ajaa hänet harkitsemattomasti paljastamaan Peterin ja kadonneiden poikien piilopaikan Kapteeni Koukulle. Hän kuitenkin katuu tekoaan ja pelastaa lopulta Peterin hengen. Helinä käy läpi selkeää hahmokehitystä, ja se tekee hänestä useimpia sidekick-hahmoja mielenkiintoisemman ja monitasoisemman. Lisäksi hänen temperamenttinen luonteensa ja viettelevän suloinen ulkonäkönsä ovat tehneet hänestä yhden Disneyn ikonisimman hahmoista. Niin hankala luonne ja siltikin oikea Miss Disney!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti