maanantai 24. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 24: Paras pahislaulu

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan parhaasta pahislaulusta.

Suosikkejani pahislauluista ovat olleet sellaiset, joilla on selkeästi juonta eteenpäin vievä rooli. Näitä ovat Disneyn elokuvissa yleensä olleet laulut, joissa pahis yrittää suostutella päähenkilöä diiliin kanssaan. Tällainen on myös Pienen Merenneidon Onnettomat Sielut, jossa merennoita Ursula kertoo Arielille kuka oikein on naisiaan ja yrittää saada tätä samalla suostumaan solmimaan sopimuken kanssaan. Ursula ei varsinaisesti kaunistele tekojaan, vaikka väittääkin tarkoitusperiensä olevan hyvät: ne, jotka eivät pysty pitämään sopimusta, auttamatta kärsivät. Hän onkin yksi mielenkiintoisimpia Disney-pahiksia siinä mielessä, että hän ei luonteellisesti anna ymmärtää olevansa mitään muuta kuin on, vaikka salaakin tarkoitusperänsä ja naamioi ne auttamisen haluksi.



Onnettomat Sielut on muutenkin kaikin puolin ihastuttava kipale. Biisihän alkaa varsin koruttoman lauluvoittoisesti, mutta yltyy hiljalleen mahtipointisemmaksi. Laulukin muuttuuu pehmeästä yhä intensiivisemmäksi loppua kohti, kunnes päättyy mahtavaan Ursulan loitsuun. Videossa on kiinnostavaa violetin, vaaleanpunaisen ja vihreän käyttö tehosteväreinä tummaa taustaa vasten, sekä tietenkin Ursulan sulavat ruumiinliikkeet ;) Animaattoreilla on selvästi ollut hauskaa! Kohtauksessa onkin mielestäni hyvin tasapainoiltu synkkyyden ja kepeyden välillä, Ursula ei selvästikään ole mikään pikkutekijä taikarintamalla mutta hänestä ei vielä tässä vaiheessa tehdä totaalisen uhkaavaa pahista. Tämä myös jättää katsojan kahden vaiheille siitä, syyttääkö Arielia hyväuskoisuudesta vai ei, Todella hyvin toteutettu kohtaus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti