perjantai 14. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 14: Suosikkiääninäyttelijäsi (laulu)

  Maaliskuuta vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan suosikkiääninäyttelijästä lauluroolissa.

Siinä missä puherooleissa tärkeintä ovat tietenkin näyttelijäntaidot, niin laulurooleissa loistavat yleensä ne, jotka ovat varsinaiselta ammatiltaan laulajia. Suomalaisissakin Disney-dubeissa on nykyään yleensä ainakin yksi rooli, jonka esittää päasiallisesti laulajana tunnettu henkilö. Usein näissä tapauksissa kokemattomuus näyttelemisessä kuuluu selvästi, mutta lauluosuudet ovat melkeinpä sitäkin parempia.

Omasta mielestäni yksi onnistuneimpia laulurooleja on Heidi Kyrö Mulanina. Mielestäni Kyrön lauluääni on mukavan persoonallinen ja sen heleys tuntuu soveltuvan hyvin Mulanin luonteenlaatuun ja erityisesti "Heijastus"-kappaleen tunnelmaan. Mulanilla ei itseasiassa ole kovin paljoa laulettuja osioita, oman kappaleensa ohella hän laulaa vain lyhyitä pätkiä muissa kappaleissa. Näissäkin kappaleissa Kyrön ääni on mukavana kontrastina kuoroon (joka ei tosin Teistä miehen teen ja Sen neidon vuoksi teen -kappaleissa ole kovinkaan vaikeaa, sillä muut laulajat ovat miehiä...) eikä hänen esityksensä jää vaisuksi. Heijastuksesta mainittakoon sen verran, että minusta Mulanin soundtrack-levyllä versio on hieman parempi kuin tämä elokuvassa kuultava.


Näyttelijäntyönsäkin Kyrö hoiti mielestäni ihan hyvin, eli hän oli mielestäni varsin onnistunut valinta Mulanin rooliin noin muutenkin kuin laulun osalta. Mielestäni on oikeastaan aika mukava juttu, että Suomessa pääsääntöisesti pyritään rooleihin etsimään näyttelijöitä, joilta luonnistuu sekä puhe- että lauluosuus. Vaikka eri ääniä käyttämällä voidaankin tehdä roolituksen eri näyttelijöiden vahvuuksien mukaan, niin sama näyttelijä sekä laulamassa että puhumassa luo mielestäni saumattomiman lopputuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti