tiistai 11. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 11: Suosikkilainauksesi (hauska)

 Maaliskuuta vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan hauskasta suosikkilainauksestani. (Lainaukset tulevat poikkeuseksellisesti englanniksi, koska siten on helpompi löytää tarkka sanamuoto)

Disneyn 40. klassikko Keisarin Uudet Kuviot jakaa ymmärrettävästikin mielipiteitä. Se lienee ainoa tähänastisista klassikoista jossa huumorille on annettu hyvin suuri rooli, ja muutenkin se on tyyliltään ja hahmoiltaan omanlaisensa "outo lintu" klassikoiden joukossa. Huumori on makuasia ja siksi Keisarin Uudet Kuviot on aika hit-or-miss. Itselleni elokuva on kyllä yksi suosikkiklassikoista, ja sen höperö huumori iskee. Se myös sisältää monet Disneyn hauskimmista repliikeistä, ja olen valinnut yhden tähän postaukseen.

Kronk ei oikein itsekään tiedä ollako pahis vai ei.
Eräs elokuvan toistuvista vitseistä ovat pahis Yzman avustajan Kronkin olkapäille ilmestyvät "omantunnon äänet", pikku enkeli ja pikku piru, jotka sitten yrittävät ohjata Kronkia tekemään omasta mielestään oikeita valintoja. Ensimmäisellä ilmestymiskerrallaan Kronkin "paha puoli" kertoo enkelinasuiseen omatunnonääneen viitaten:

"He's trying to lead you down the path of righteousness. I'm gonna lead you down the path that rocks!"

Kohtaushan on parhaimmillaan kokonaisena dialogina, jossa "hyvä puoli" joutuu vastaamaan toisen puolen syytöksiin mekon käytöstä sun muusta, mutta itsessään tämä lainaus tiivistää mielestäni loistavasti Kronkin "pahan puolen" omintakeisen ja hauskan itseilmaisun. Olkoonkin vain osa Kronkin personaallisuutta, tämä pirun asuun sonnustaunut pikku-ukko on kyllä elokuvan parasta antia! Kronkin omatuntojen absurdi tapa perustella neuvojaan summaa mielestäni hyvin Keisarin Uusien Kuvioiden ainutlaatuisen viehätyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti