sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Disney-kuukausi, päivä 16: Paras avaus

Maaliskuussa vietetään täällä Tuulen Väreissä Disney-kuukautta haasteen merkeissä. Eli kuukauden jokaisena päivänä tulee lyhyehkö postaus haasteen esittelemän teeman merkeissä. Tänään puhutaan parhaasta Disney-avauksesta

Tässä kohdassa tarkoitetaan siis sitä sinistä linnaa kuvaavaa animaatiologoa, joka ilmestyy (kaiketi?) kaikissa Disney-elokuvissa. Nyt voin tehdä sellaisen paljastuksen, että muistan vain kahdenlaisia aloituksia: sen, mikä oli kaikissa lapsuuteni videoissa eli hyvin pelkistetyn sinisen linna-animaation, ja sitten sen nykyisissä elokuvissa olevan huikean 3D-lukaalin :D Näistä kahdesta pidän ehkä pelkistetymmästä logosta enemmän: sillä on itselleni nostalgia-arvoa, ja muutenkin yksinkertainen on usein kaunista. Se nykyinen on vähän turhankin "blingbling". Lisäksi tässä klassisemmassa versiossa musiikki on jotenkin todella nostalgista, uudessa on yietysti sama melodia mutta jälleen sitä oon tuunattu vähän mahtipontisemmaksi. Mutta todellinen kysymys kuuluu: onko niitä vielä muitakin, joita en vain itse satu muistamaan?



Jottei tästä tulisi aivan tynkäpostaus niin kysyn nyt vielä Disney-avauksiin liittyen, että muistaako kukaan joissakin vanhoissa Disney-videoissa olevaa mainosta, jossa matalaääninen mies selitti jostain avaruusjutusta? Olisiko kyseessä ollut jokin kohde Pariisin Disneylandissa... Kuitenkin, minusta kyseinen mainos oli jotenkin karmiva, miehellä oli tosi dramaattinen ääni. Lisäksi mainos oli muutenkin omituinen, lapsena en muista koskaan edes tajunneeni että mitä siinä oikeastaan mainostettiin...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti